Letak Chat Seperti Facebook Chat Dekat Blog

Assalamualaikum. Hari ni Mirul nak ajar sesuatu perkara yang menarik. Untuk tutorial ni. Korang kena tengok pada gambar yang Mirul post.

Korang nak tak macam ni. So Mirul akan ajar korang.

1) Langkah pertama korang kena pergi ke laman web ini Get Site Control
2) Korang kenalah buat akaun dulu



3) Selepas korang buat akaun. Log in lah 
4) Selepas itu akan keluar seperti gambar di bawah. Dan ikut arahan gambar


5) Selepas itu, ia akan keluarkan beberapa senarai.
6) Ikut arahan gambar di bawah.


7) Selepas itu, akan keluar macam ni
8) Edit apa yang patut, lepas itu ikut arahan di gambar.


9) Lepas itu akan keluar seperti di gambar. ikut arahan gambar.


10) Lepas itu, akan keluar seperti di gambar, ikut arahan gambar


11) Lepas itu, akan keluar seperti di gambar, ikut arahan gambar

12) Gambar di atas ada bulatkan. So copy dan paste ke Layout >> Html/Javasript. Dan save.

Sekian tutorial dari Mirul. Kalau tak faham atau ada persoalan boleh komen atau chat ngan Mirul. Alang-alang dah ada chat macam fb kt blog

2 ulasan: